Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
Kultea


Óbuda Napja 2013
programok az MKVM-ben
2013-04-27

Május 4-én ünnepeljük Óbuda Napját a 3. kerületben. Ezen a napon az MKVM kiállításai ingyenesen látogathatók és az alább kínált programokon is díjtalanul lehet részt venni. A Fő téren is sok szeretettel várunk mindenkit a meglepetés falunknál, amely mögé beállva és fotózkodva egy izgalmas kép szereplői lehetnek.

Aktuális kiállításaink ezen a napon:

- Látványraktár

- Reklámtáblák

- Nekem soha nem volt otthonom - Krúdy Gyula budapesti életének színterei

- Megvalósult és megvalósulatlan álmok - Válogatás Erdély István, Gönczi Gebhardt Tibor, Haranghy Jenő, Repcze János, Rottler István és Tuszkay Márton reklámterveiből

- A Pajtás és pajtásai - a magyar fényképezőgép-tervezés, -gyártás, -értékesítés és -használat 1950–1966 közötti időszaka

- Biztosítók épületei Budapesten – kamara-kiállítás

 

Ingyenesen látogatható programjaink ezen a napon*:

- Az egész família remekül szórakozhat, ha betér hozzánk, hiszen egy közös családi feladatlapot kapva kézhez járhatja be a zegzugos múzeumot, megannyi csalafinta kérdésre keresve a választ. Sőt, ha mindezzel elkészültek, akkor beállhatnak egy közös sziluett-plakát elkészítéséhez is fény-árnyék játék segítségével. (utóbbi 10-től 17 óráig)

- A gyerekek monotípiázhatnak és montázsképet készíthetnek egészen 17 óráig. A monotípia egy képzőművészeti technika, amely során különböző nyomatokat készítenek papírra.

- Délelőtt 11 órakor tárlatvezetés a Megvalósult és megvalósulatlan álmok c. időszaki kiállításban.

- Délután 3 órakor tárlatvezetés A pajtás és pajtásai c. időszaki kiállításban.

- Délután 4 órától régi fotókat nézegetve nosztalgiázhatunk az egykori Óbudáról és az elfeledett emlékekről a Fortepan közreműködésével.

- Május 3-án éjfélig kíváncsian várjuk a lelkes óbudaiak és az Óbudán túl élők régről megőrzött fotóit, képeit melyet a „klasszikusok” (Pajtás, Útitárs, Fotobox, Momikon és Mometta gépek) valamelyikével készítettek, vagy készíthettek. Az eljuttatott fotókból mi készítünk egy nosztalgikus összeállítást, melyet 4 órától le is vetítünk a színházteremben. Erre az alkalomra szeretettel várjuk a képek gazdáit és minden egyéb érdeklődőt, hogy közösen elevenítsük fel és osszuk meg egymással az élményeinket. (A fotókat elektronikusan, postán vagy személyesen lehet eljuttatni hozzánk. E-mail: recepcio@mkvm.hu Cím: Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, 1036 Budapest, Korona tér 1. /volt Dugovics Titusz tér/)

 

*: a külön időponttal nem jelölt események 10-től 18 óráig folyamatosan várják az érdeklődőket.
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
1036 Budapest, 
Korona tér 1.
(volt Dugovics Titusz tér)
Tel.:375-62-49
Fax.:269-54-28
e-mail: mkvm@iif.hu

Megközelíthető a 206-os és a 86-os busszal (Kiscelli u.), az 1-es villamossal és az 5-ös hévvel (Szentlélek tér)
Fenntartó intézmény: