Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
Kultea


Keresd a nőt!
A szépség és a reklám című kiállítás előadássorozata
2014-05-21

Kéthetente, szerdánként előadássorozatot indítunk A Szépség és a reklám – A női ideál alakulása a 20. század első felében című időszaki kiállításunkhoz kapcsolódóan. Témák: a szépség, a nőideálok és változásaik, testtudat, testkép, női szerepek. Nem csak nőknek! A részletes programért kattintson a tovább..-ra!

Időpontok:

2014. március 26., szerda, 18 óra

A női test csodái – Hoppál Bori előadása

Hoppál Bori női testtudat oktató Magyarországon úttörő jellegű tevékenysége során igyekszik ráébreszteni a nőket az önmagukban rejtőző belső tudásukra, bölcsességükre. Előadásaival segít abban, hogy újra felfedezzék és megszeressék a testüket, ezáltal a lehető legteljesebben élhessék meg nőiségüket. Vetített képes kultúrtörténeti barangolás a női test szépségéről és misztériumáról, a mindnyájunkban ott élő istennőről, és mindenről, ami szép és jó testünk e ciklikusan visszatérő, varázslatos történésében.

 

2014. április 9., szerda, 18 óra

Érett asszonyok bölcsessége – Hoppál Bori testtudat oktató

A változó korról mindnyájan hallottunk, de tisztában vagyunk-e azzal, hogy mi is történik ekkor a nők testében? És mi zajlik közben a lelkükben? Milyen új erőforrásokra lelhetnek a nők magunkban, hogy ne csak szenvedő alanyai, hanem aktív részesei, akár „haszonélvezői” lehessenek ezeknek a változásoknak? Hoppál Bori ezekre a kérdésekre keresi a válaszokat előadásában.

 

2014. április 23., szerda, 18 óra

Ezt is el – Erdős Virág költő felolvasóestje

„Na most akkor mondjátok meg nagyokosok mi legyen”. Az Ezt is el című verses kötet, amely jelenleg az ötödik kiadásánál jár, közéleti témákra érzékenyen reagáló, a magyar költészeti hagyományt játékosan használó, szociálisan érzékeny verseket tartalmaz. A kötet verseiből a női dilemmákkal és a szociális lét problémáival foglalkozó szerző, Erdős Virág olvas fel.

 

2014. május 7., szerda, 18 óra

A legszebb nő a férfi – F. Dózsa Katalin előadása

A nőemancipáció hatása a divatra. Hogyan változott meg a nőideál a telt galambtól a fiús lányig, milyen férfias ruhadarabokat viseltek a nők a 20. század első felében. Tényleg nem akartak csinosak lenni a dolgozó nők? Erről és sok minden más, a 20. század első felében „divatos” dologról tart előadást F. Dózsa Katalin művészettörténész.

 

2014. május 21., szerda , 18 óra

Így szeretettek ők – Nyáry Krisztián felolvasóestje

Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész két évvel ezelőtt kezdte publikálni közösségi oldalán magyar írók szerelemi életéről szóló bejegyzéseit. Mára több mint harmincezer olvasó követi a kulturális ismeretterjesztő sorozatot. A szerző célja, hogy valós, izgalmas, de kevésbé közismert szerelmi történeteket mutasson be, kedvet csinálva ezzel a művek olvasásához, miközben közelebb hozza a szereplőket az olvasóhoz.

 

Belépő: 1000 Ft, mellyel egy alkalommal visszatérhet múzeumunkba június 30-ig!

Az öt alkalmas sorozatra bérlet is váltható, melynek ára 4000 Ft.

 

A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK! 
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
1036 Budapest, 
Korona tér 1.
(volt Dugovics Titusz tér)
Tel.:375-62-49
Fax.:269-54-28
e-mail: mkvm@iif.hu

Megközelíthető a 206-os és a 86-os busszal (Kiscelli u.), az 1-es villamossal és az 5-ös hévvel (Szentlélek tér)
Fenntartó intézmény: