Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
Kultea


Hárman kaptak idén Gundel Károly-díjat
hír
2014-09-24

Hamvas Zoltán, Kalla Kálmán és dr. Draveczky Balázs (posztumusz) kapta idén a Gundel Károly-díjat – jelentette be a Magyar Vendéglátók Ipartestülete szeptember 23-án.

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban megtartott sajtótájékoztatón Kovács László, az MVI elnöke kiemelte: a tavaly első alkalommal meghirdetett díj magas presztízsét az is garantálja, hogy az elbíráló bizottságban a vendéglátó szakma összes jelentősebb szervezete képviselteti magát.

A díjra az jelölhető, aki a magyar vendéglátás területén kiemelkedően sikeres tevékenységével minimum 25 éve jelen van, feddhetetlen szakmai múlttal és példamutató életúttal rendelkezik, a magyar vendéglátás történelmi hagyományait ápolja és annak megújulása iránt elkötelezettséget érez, a fiatal generáció szakmai fejlődését támogatja, valamint közreműködik a magyar vendéglátás népszerűsítésében. Az elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.

2014-ben Gundel Károly-díjban részesült:

Kalla Kálmán, aki számos jó nevű szálloda és a Gundel étterem séfjeként vált a hazai vendéglátás ikonikus szakácsává;

Hamvas Zoltán, a Gerbeaud és a Michelin-csillagos Onyx étterem társtulajdonosa, aki elévülhetetlen érdemeket szerzett többek között a Bocuse d'Or versenyen való magyar részvétel sikerében, és az annak 2016. évi európai döntője rendezési jogának megszerzésében;

– Posztumusz Gundel-díjat kapott dr. Draveczky Balázs, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum egykori igazgatója, számos gasztronómiatörténeti könyv szerzője.

A kitüntetések ünnepélyes átadására november 29-én, a Magyarság Házában megrendezésre kerülő MVI-díszvacsora és bál keretében kerül sor.

A Gundel Károly-díj kitüntetési bizottságának tagjai:

a Magyar Vendéglátók Ipartestületének mindenkori elnöke, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete, a Magyar Éttermi Szövetség, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, a Magyar Vendéglátók Ipartestülete, a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége, a Vendéglátó és Idegenforgalmi Munkaadók Országos Szövetsége, a Turisztikai Managerek Szövetsége, a Magyar Éttermi Mesterek Klubja, a Chaine des Rotisseurs Baráti Asztaltársaság, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia és a Stílusos Vidéki Éttermiség egy-egy képviselője, továbbá a Gundel család és a Gundel Étterem egy-egy képviselője, a Gundel Károly Vendéglátó-ipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola mindenkori igazgatója, a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátó-ipari és Idegenforgalmi Karának, valamint a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Múzeum egy-egy képviselője.

 

Átemelve innen: http://turizmus.com/szallashely_vendeglatas/harman-kapta-iden-gundel-karoly-dijat-1124759

 

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumot büszkeséggel tölti el, hogy otthont adhatott a Gundel Károly-díj sajtótájékoztatójának, valamint nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a múzeum egykori igazgatója Dr. Draveczky Balázs posztumusz díjat kapott.
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
1036 Budapest, 
Korona tér 1.
(volt Dugovics Titusz tér)
Tel.:375-62-49
Fax.:269-54-28
e-mail: mkvm@iif.hu

Megközelíthető a 206-os és a 86-os busszal (Kiscelli u.), az 1-es villamossal és az 5-ös hévvel (Szentlélek tér)
Fenntartó intézmény: