Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
Kultea


Ünnepi nyitva tartás és programajánló
ingyenes belépés - március 15.
2015-03-15

Március 15-én a megszokott nyitvatartási időben, 10 órától 18 óráig várjuk látogatóinkat. A nemzeti  ünnepen mindenki számára INGYENES a belépés múzeumunkba.

A TÁRLATVEZETÉSRE MINDEN HELY BETELT!

16.00 Tárlatvezetés a „Vendéget látni, vendégnek lenni" című vendéglátás-történeti állandó kiállításban

A kiállítás a 19. század végi és 20. század eleji otthoni és hivatásszerű hazai vendéglátás tereit mutatja be egy városi skanzen jellegét öltve, elsősorban enteriőrökön keresztül. A látogatók megismerhetik, hol és hogyan töltötte szabad idejét a hajdani polgár, hova utazott, hol szállt meg, mit rendelt asztalához. Megelevenedik egy korabeli szálloda, egy kávéház és egy étterem, továbbá egy cukrászda cukrászműhellyel és egy középpolgári család otthona. Az érdeklődők betekintést nyerhetnek a korabeli mulatók és fürdőhelyek világába is. De azt is megtudhatják, mi volt a szállodai boyok feladata, vagy kipróbálhatják, milyen sommelier válna belőlük. Sőt megtanulhatják és otthon is kipróbálhatják a leghíresebb magyar ételek és édességek eredeti receptjeit, melyek méltán tették konyhánkat világhírűvé.

Igazi különlegességre számíthatnak, hiszen ebben a kiállításban bújnak meg a Pilvax Kávéházból ránk maradt tárgyak és eszközök. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Regisztráció: Kiss Hajnalkánál az 1/375-6249-es telefonszámon, vagy a kiss.hajnalka@mkvm.hu e-mail címen.
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
1036 Budapest, 
Korona tér 1.
(volt Dugovics Titusz tér)
Tel.:375-62-49
Fax.:269-54-28
e-mail: mkvm@iif.hu

Megközelíthető a 206-os és a 86-os busszal (Kiscelli u.), az 1-es villamossal és az 5-ös hévvel (Szentlélek tér)
Fenntartó intézmény: