Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
Kultea


„Életre kelt történelem”
tárlatvezetések kéthetente vasárnaponként
2015-06-07

Szeretne találkozni egy múlt századi cukrászmesterrel? Van kedve megismerni egy reformkori úriembert? Érdekli mit hallott a sarki fűszeres? Mi mindenről tud a főpincér? Megelevenednek a múlt szakmái, történelmi alakjai. Kéthetente, vasárnaponként interaktív tárlatvezetésekkel várjuk látogatóinkat.

A programokon való részvétel előzetes bejelentkezéshez kötött.

Regisztráció: Kiss Hajnalkánál a kiss.hajnalka.mkvm@gmail.com e-mail címen, vagy az 1/375-6249-es telefonszámon.

A csoportok létszáma maximum 30 fő.

Belépő: 800 Ft/fő (a belépővel a múzeum összes kiállítása megtekinthető)

 

 

Lezajlott programok:

2015. június 7., vasárnap, 16 óra

Édes emlékek

Mit kérdezne, ha beszélgethetne egy száz évvel ezelőtt élt cukrász mesterrel? Szeretné tudni, mit készített napi harminc kiló csokoládéból? Hogy mit gondolt, amikor meglátta az első Dobos tortát? Vagy hogy ki volt a példaképe, aki a saját öklével verte szét a puncsos mignonokat, ha azok nem voltak megfelelő árnyalatúak?
Látogasson el hozzánk, és barátságos cukrászmesterünk a századfordulóról úgy mutatja meg vendéglátás történeti kiállításunkat, ahogy még nem láthatta.

2015. május 24., vasárnap, 16 óra

Hát azt meg honnan vegyek?

Interaktív kosztümös tárlatvezetésünkön hangulatos, korabeli környezetben barangolhatja be a ’30-as évek Budapestjének utcáit. Az 1932-ben élő Ujvári Ádám fűszeres segéddel együtt fedezheti fel, mit és hol érdemes vásárolni a békebeli Budapesten.

2015. május 10., vasárnap, 16 óra

Vendéglátó évszázadok

Száz esztendővel ezelőtt virágzott a polgári élet Budapesten. Interaktív kosztümös tárlatvezetésünkön ennek helyszíneit barangoljuk be a cukrászműhelyektől a kávéházak világán át a meghitt polgári otthonokig. Sétánk során megnézzük, megtapintjuk, beszippantjuk, és megízleljük ennek a letűnt kornak a világát.

2015. április 26., vasárnap, 16 óra

Mesél a főpincér

Mit kérdezne, ha találkozhatna egy száz évvel ezelőtt élt pincérrel? Azt szeretné megtudni, hogy milyenek voltak legnagyobb íróink testközelben? Vagy hogy milyen volt minden nap negyvenöt kilométert járni frakkban? Hogy miért és kinek mondták legelőször: „Főúr, fizetek!”? Látogasson el hozzánk, és barátságos főpincérünk a századfordulóról úgy mutatja meg vendéglátás történeti kiállításunkat, ahogy még nem láthatta.

2015. április 12., vasárnap, 16 óra

Kalmár évszázadok

A kereskedelem évszázadain átívelő interaktív kosztümös tárlatvezetés, ahol eljutunk a reformkori zsibongó vásárok világától, az 1930-as évek nagy áruházain át, gyermekkorunk KÖZÉRTjéig.
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
1036 Budapest, 
Korona tér 1.
(volt Dugovics Titusz tér)
Tel.:375-62-49
Fax.:269-54-28
e-mail: mkvm@iif.hu

Megközelíthető a 206-os és a 86-os busszal (Kiscelli u.), az 1-es villamossal és az 5-ös hévvel (Szentlélek tér)
Fenntartó intézmény: