Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
Kultea


„AZ ÉV MÚZEUMA 2014”
Eredmény
2015-12-31

A bíráló bizottság döntése alapján az „ÉV MÚZEUMA 2014” elismerést kapta a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum a múzeum új helyszínen történő magas színvonalú kialakításáért, folyamatos fejlesztéséért, az új állandó kiállítások kiemelkedő nívójú megvalósításáért.

A Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület immár másfél évtizede minden esztendőben meghirdeti pályázatát az Év Múzeuma kitüntető cím elnyerésére.

2014-es tevékenységét felmérve 8 intézmény jelentkezett a legutóbbi felhívásra. Az elismerés a muzeális intézmények működésének átfogó elemzése alapján kivívható rang. Az eredményességet – a pályázati kiírásnak megfelelően – az elmúlt évek teljesítményéhez viszonyítva értékelik a bírálók, mivel így érzékelhető az adott pályázati év kiugró teljesítménye. Az évek során kialakult gyakorlat szerint a testület a pályázó múzeumok beküldött információit és anyagait, valamint a helyszíni látogatások során szerzett tapasztalatokat együttesen értékelte.

A pályázat bíráló bizottságát ebben az évben is a Pulszky Társaság és a társkiíró szervezetek (az ICOM /Múzeumok Nemzetközi Tanácsa/ Magyar Nemzeti Bizottsága, az Országos Közgyűjtemények Szövetsége, a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közgyűjteményi Főosztálya, a Magyar Nemzeti Múzeum és a Nemzeti Kulturális Alap Közgyűjtemények Kollégiuma) képviselői alkották. A tagok: Bereczki Ibolya, Császtvay Tünde, Cservenyák László, Csorba Csilla, Deme Péter, Hatházi Gábor, Matskási István, Népessy Noémi, Róka Enikő, Zomborka Márta.

A további díjazottakról az alábbi linken olvashatnak: http://www.magyarmuzeumok.hu/latogato/2496_az_ev_muzeuma_2014

 

Az ünnepélyes díjátadón Kiss Imre igazgató vette át az elismerést a 20. Múzeumok Majálisa rendezvény keretében, a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében.


Múzeumunk köszöni az elismerést és a díjhoz méltó módon a továbbiakban is mindent megtesz azért, hogy tartalmas és színvonalas kiállításokkal és programokkal várja látogatóit.
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
1036 Budapest, 
Korona tér 1.
(volt Dugovics Titusz tér)
Tel.:375-62-49
Fax.:269-54-28
e-mail: mkvm@iif.hu

Megközelíthető a 206-os és a 86-os busszal (Kiscelli u.), az 1-es villamossal és az 5-ös hévvel (Szentlélek tér)
Fenntartó intézmény: