Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
Kultea


OH YEAH DAY – A KLASSZIKUS JAZZ VILÁGNAPJA 2015
Ingyenes jazzkoncertek Óbudán
2015-08-02

2015. augusztus 2., vasárnap, 19 óra

Ünnepelje velünk együtt Louis Armstrong születésnapját!

19.00 Bohém Ragtime Jazz Band
20.45 Martin Breinschmid & his Radio Kings (Ausztria)

A kecskeméti Bohém Ragtime Jazz Band által indított Oh Yeah mozgalom célja, hogy a klasszikus jazz nemzetközi ünnepévé váljon Louis Armstrong születésnapja, augusztus 4-e. 2011 óta világszerte kilenc országban (Anglia, Ausztrália, Brazília, Hollandia, Németország, Spanyolország, Szlovákia, USA és Magyarország) voltak Oh Yeah Day-koncertek, Texasban Oh Yeah Day Fesztivált is rendeztek.

Bohém Ragtime Jazz Band

Az idén 30 éves, „Az év jazzegyüttese”-ként eMeRTon-díjas kecskeméti zenekar az Oh Yeah Day kezdeményezője, 2011 óta tartanak koncerteket a Klasszikus Jazz Világnapján, a kezdeményezéshez többek között angol, amerikai, ausztrál, spanyol, brazil, szlovák, spanyol zenekarok és helyszínek csatlakoztak.

 

Martin Breinschmid & his Radio Kings (Ausztria)

Bécsi formáció, akik a Benny Goodman, Lionel Hampton fémjelezte kiszenekari swingstílus hagyományait követik. Vezetőjük a legsokoldalúbb osztrák ütőhangszeres művész Martin Breinschmid 1970-ben született, s komolyzenészként szerzett summa cum laude diplomát Bécsben. Az egyik legjobb osztrák dobos és vibrafonos, valamint szimfonikus zenekari zenész bármilyen ütőhangszeren. Timpanizott szimfóniákban és kisdobolt musicalekben, a Kairói Operaházban Bartók kétzongorás és ütőhangszeres szonátáját játszotta, de legismertebb YouTube-klipjén írógépen játszik zenekari kísérettel.

 

MI AZ AZ „OH YEAH”?

Az Oh Yeah az élet igenlését jelenti: az az érzés, amikor kiszakad belőlünk egy „Oh Yeah” ...elismerésünk jeleként, egy jó koncerten, egy jó ital vagy egy csodálatos nő láttán. Az Oh Yeah életérzés a szabadság zenéjén, a jazzen keresztül törhetett fel először szabadon és terjedt el világszerte. Élje át mindenki ezt az érzést a Louis Armstrong születésének évfordulójához, augusztus 4-éhez legközelebb eső hétvégén! Oh yeah!

MIÉRT A KLASSZIKUS JAZZ?

Az Oh Yeah az életigenlés esszenciája. Az életöröm végtelenül egyszerű, a világon mindenki számára érthető megnyilvánulása, ami a legtöbbek szemében a klasszikus jazz királyához, Louis Armstronghoz kötődik. Ő volt az, aki ezt az egyszerű, mégis kifejező szókapcsolatot rendszeresen használta zenéjében. Az Oh Yeah-érzés az, ami elfeledteti az emberrel a hétköznapi gondokat. Az Armstrong-féle életöröm azóta sem változott, s noha minden zenei műfajnak megvan a maga „Oh Yeah”-je, a klasszikus jazz az egyetlen, aminek lényege máig változatlanul él. És ebből az Oh Yeah-ből tört felszínre később a blues, a rhythm and blues, a rock’n’roll, a rockabilly, a funky, innen ered Elvis, a Beatles és a hippi-korszak. Ez az az érzés, ami örökké velünk lesz, amire mindig vágyni fogunk, zenével, vagy anélkül. Akkor is, ha esetleg nem tudjuk, hogy a forrás a klasszikus jazz, Louis Armstrong.

A zenéket a helyszínen megfesti Külüs László Barcsay-díjas festőművész.

 

A BELÉPÉS DÍJTALAN!


A koncert alatt CD, DVD, pólóbörze különleges kedvezményekkel! Bankkártyás fietés esetén további 20% kedvezmény!!!

www.ohyeahday.com
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
1036 Budapest, 
Korona tér 1.
(volt Dugovics Titusz tér)
Tel.:375-62-49
Fax.:269-54-28
e-mail: mkvm@iif.hu

Megközelíthető a 206-os és a 86-os busszal (Kiscelli u.), az 1-es villamossal és az 5-ös hévvel (Szentlélek tér)
Fenntartó intézmény: