Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
Kultea


Életünk a játék
előadássorozat
2015-11-11

Ősztől – havonta egyszer, szerdánként – Életünk a játék című időszaki kiállításunkhoz kapcsolódóan előadássorozatot indítunk. Témáink: játékvilágunk régen és ma, betekintés a játékkártyák és a kártyajátékok világába, a játék pszichológiája. Mert játszani jó!

A programon múzeumi belépővel lehet részt venni.
(Amennyiben nincs alkalma az előadás előtt körbenézni nálunk, megváltott belépőjével 2015. december 31-ig egy alkalommal visszatérhet hozzánk és pótolhatja!)

Lezajlott előadások:

2015. szeptember 16., szerda, 17 óra: Régi és új játékaink – játékaink, játékszokásaink változása Csányi János Pro Ludo-díjas mérnök, az Internet Játékház - homoludens.hu megalapítójának előadása. Azoknak, akik hisznek abban, hogy erről érdemes többet beszélgetni, mint 3 rövid Facebook-os chat üzenet + 5 perc Skype-os beszélgetés. Akiknek a Dark Orbit csak az Orbit rágógumit jelenti és akik játékot nem az alapján választanak, hogy az on-line közösségek hány pontosra értékelik.

2015. október 14., szerda, 17 óra: Kártyázni jó! – Jánoska Antal kártyagyűjtő előadása. Jánoska Antal kártyagyűjtő és kutató kártyaképeken mutatja be  töredékét mindannak, amit hat évszázad kártyafestő művészete hozott létre.  A beszélgetésen választ kapunk kérdéseinkre: milyen örömet ad a játékkártyák világa a művészetek iránt fogékony szemlélőnek? Miért működnek világszerte önálló kártyamúzeumok?

2015. november 11., szerda, 17 óra – Kooperáció és versengés egyidejűleg Mérő László matematikus, pszichológus előadása. Mérő László matematikus, publicista, pszichológus röpke bepillantást nyújt a játszó lélek rejtett világába. A játékelméletből kiderült, hogy a versengés sok esetben akár még segítheti is a kooperáció kialakulását - és ez a gyakorlati életben is igaznak bizonyult.
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
1036 Budapest, 
Korona tér 1.
(volt Dugovics Titusz tér)
Tel.:375-62-49
Fax.:269-54-28
e-mail: mkvm@iif.hu

Megközelíthető a 206-os és a 86-os busszal (Kiscelli u.), az 1-es villamossal és az 5-ös hévvel (Szentlélek tér)
Fenntartó intézmény: