Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
Kultea


50 éves a múzeum
jubileumi ünnepségsorozat
2016-12-31

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját. Ez alkalomból kiállításokkal, programsorozattal, fotópályázattal, könyvbemutatókkal, kedvezményes belépéssel és nyereményjátékkal is készülünk. A jubileumi események csúcspontja a szeptember 24-én megrendezésre kerülő múzeumi születésnap. Az áprilistól az év végéig tartó ünnepségsorozat részleteit folyamatosan frissítjük honlapunkon.

Kedvezményes belépés

Április 1-től az év végéig az idén 50. születésnapjukat ünneplő látogatók ingyenes léphetnek be a múzeumba, továbbá minden hónap harmadik szombatján (a kedvezményes vasárnapokhoz igazodva) 50%-os kedvezményű belépésre jogosult minden látogató.

 

50 év – 50 tárgy
nyereményjáték

Ez alkalomból áprilistól szeptemberig tartó kvízjátékra invitáljuk Önöket! 25 héten át hetente két kvízkérdést teszünk fel – hétfőnként és péntekenként. A kérdéseket Facebook oldalunkon tesszük közzé (facebook.com/mkvmuzeum), a helyes válaszokat a jatek.mkvm@gmail.com címre várjuk. Adott hét két kérdésének helyes válaszadói között minden következő hétfőn sorsoljuk ki heti nyertesünket. A helyes válaszadók között pedig szeptemberben, a „múzeum születésnapján” sorsoljuk ki értékes fődíjainkat. Minden helyes válasz növeli az esélyt a fődíjsorsoláson, azaz a játék folyamán ötven helyesen adott válasz = ötvenszeres esély!

Jó játékot kívánunk, ünnepeljenek velünk!

A játékról és a nyereményekről bővebben itt olvashatnak.


MKVM 50
időszaki kiállítás, 2016. szeptember 23-tól

A múzeum 50. születésnapját egy kiállítással is megünnepeljük. Az MKVM 50 című kiállítás a múzeum kalandos történetét, valamint gyűjteményeiben őrzött különleges tárgyakat mutat be. A látogató megismerkedhet a 19. század végi kezdetekkel, a Magyar Királyi Kereskedelmi Múzeummal és a vendéglátóipari múzeum ötletével, melyet Glück Frigyes szorgalmazott. Az alapításra 1966-ban került sor, és lelkes szakmabeliek, amatőr gyűjtők és örökösök százainak köszönhetően pár éven belül létrejött az intézmény gazdag törzsanyaga. Ebből kerülnek ki mind a mai napig kiállításaink legkedveltebb műtárgyai. Bemutatjuk a múzeumhoz kötődő legfontosabb személyeket és intézményeket, legsikeresebb kiállításainkat. 50 érdekes tárgyon keresztül mutatjuk be gyűjteményeinket, a látogatók megszemlélhetik többek között Görgey Artúr Franck kávé számláját, valamint a tizenegymillió-ötszázezredik Hubertusos üveget.

 

MÚZEUMI SZÜLETÉSNAP
2016. szeptember 24.

A jubileumi események csúcspontja az ősszel megrendezésre kerülő múzeumi születésnap. A hagyományteremtő jellegű rendezvényt ezt követően minden év szeptemberének utolsó szombatjára tervezzük. Ezen a napon egész napos programokkal, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, tárlatvezetésekkel és sok más meglepetéssel várjuk vendégeinket.


A programsorozat további részleteiért figyeljék folyamatosan honlapunkat!
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
1036 Budapest, 
Korona tér 1.
(volt Dugovics Titusz tér)
Tel.:375-62-49
Fax.:269-54-28
e-mail: mkvm@iif.hu

Megközelíthető a 206-os és a 86-os busszal (Kiscelli u.), az 1-es villamossal és az 5-ös hévvel (Szentlélek tér)
Fenntartó intézmény: