Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
Kultea


Nők Óbudán
Közös Nőnap az óbudai múzeumokban
2017-03-08

Az óbudai múzeumok – Aquincumi Múzeum, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, Kassák Múzeum, Goldberger Textilipari Gyűjtemény – 2017. március 7. és március 11. között közös nőnapi rendezvénysorozattal és ingyenes belépéssel várják az érdeklődőket

Nőnap alkalmából március 8-án minden hölgy látogatónk ingyenesen léphet be múzeumunkba, és az összes kiállításunk megtekinthető. 17 órától kizárólag hölgy vendégeink számára Molnár Dániel színháztörténész tart tárlatvezetést Az ismeretlen görl című kiállításban.

A TÁRLATVEZETÉSRE MINDEN HELY BETELT, TÖBB REGISZTRÁCIÓT NEM ÁLL MÓDUNKBAN ELFOGADNI. MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK.

17.00: Tárlatvezetés - Az ismeretlen görl

Hol voltak Budapest szimplakertjei az 1930-as években? Mennyi pénzt mulatott el Pesten a wales-i herceg? Mennyit kerestek az őt szórakoztató táncosnők? Mely magyar arisztokraták keresték a lányok társaságát? A mulató (korabeli szép magyar kifejezéssel élve: dancing) volt a magyar arisztokrácia és a külföldiek szórakozó- és találkozóhelye, ahol pezsgő és műsor mellett lehetett élvezni egymás társaságát. Legendás időszak volt ez: a külföldi újságok Budapest éjszakai életét Londonnal, Párizzsal, New Yorkkal azonos rangúnak tartották. Még ma is sokaknak ismerősen cseng a két hajdani luxusmulató, az Arizona, és a Moulin Rouge neve. Kiállításunk e korszak névtelen művészeinek és neves vendégeinek állít emléket.  A tárlat kurátora Molnár Dániel színháztörténész, aki 5 közgyűjtemény és 6 magángyűjtő eddig ritkán, vagy soha nem látott kincseiből állította össze a kiállítást.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció: Kiss Hajnalkánál az 1/375-6249-es telefonszámon, vagy a kiss.hajnalka.mkvm@gmail.com e-mail címen.
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
1036 Budapest, 
Korona tér 1.
(volt Dugovics Titusz tér)
Tel.:375-62-49
Fax.:269-54-28
e-mail: mkvm@iif.hu

Megközelíthető a 206-os és a 86-os busszal (Kiscelli u.), az 1-es villamossal és az 5-ös hévvel (Szentlélek tér)
Fenntartó intézmény: