Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
Kultea


Tavasz a Krúdy-negyedben
PROGRAM
2017-05-14

2017. május 14., vasárnap

Múzeumunk a Krúdy-negyed részeként idén is csatlakozik a Tavasz a Krúdy-negyedben rendezvény helyszíneihez. Zene, irodalom, kiállítás, vendéglátás, fiáker utazás, sörkorcsolya sütés és számos program várja a Krúdy-negyedbe látogatókat. Az MKVM kiállításai ezen a napon díjtalanul látogathatók, a programokon való részvétel szintén ingyenes. Részletes program a tovább..-ra kattinvta érhető el.

11.00-19.00 között: Fiákeres utazás a Krúdy-negyedben

Üljön be egy valódi, elegáns fiákerbe, hogy Óbuda varázslatos utcáit a ringatózó bársonyülésről egy igazi századfordulós polgár szemével láthassa!

 

Programok a múzeumban:

 

10.00-18.00 között: századfordulós hangulatú, kosztümös fotók készítése a látogatókról

10.00-18.00 között: Sörömre fel! – játékos foglalkozások
Az Ez sör! címmel nyíló sörtörténeti kiállításhoz kapcsolódóan látogatóink elmerülhetnek a „sörömök” világában. Kicsiket és nagyokat várunk játékos foglalkozásainkkal, melyek során megismerhetik a sör évszázados kultúrtörténetét, készítésének folyamatát, valamint a népszerű ital magyar gasztronómiában betöltött szerepét is.

11.00-13.00 és 14.00-16.00 között: Légy detektív! – Élő szereplős nyomozós játék a múzeum kiállításában (14 éves kortól)
Egy gyilkossági kísérlet rázta meg a gyógyfürdő vendégeit. Vajon ki volt a célpont? Lehet, hogy egy ifjú hölgy vagy egy fiatalember élete most is veszélyben forog? A rendőrség legrátermettebb nyomozója TE VAGY! Oldd meg a rejtélyt, és találd meg a gyilkost, mielőtt újra lecsap!

10.00-13.00 és 14.00-18.00 között gasztronómiai program – Sörkorcsolya sütés
Miután látogatóink bepillantást nyertek a századforduló hétköznapjainak világába, felidézhetik az akkori illatokat és ízeket. Korabeli tepertős pogácsát készítünk közösen az 1901-es megjelenésű Képes Budapesti Szakácskönyv eredeti receptje alapján.

11.00 és 16.00-kor: Tárlatvezetés a „Nekem soha nem volt otthonom...” – Krúdy Gyula budapesti életének színterei című időszaki kiállításban
A kiállítás Krúdy hajdani szegényes, óbudai lakásának két szobájában várja a látogatókat, ott, ahol az író élete utolsó három évét töltötte, s ahol meghalt. Az egyikben az albérleteket, olcsóbb vagy jobb szállodákat, átmenetinek bizonyult polgári otthonokat mutatjuk be, amelyek a fővárosba költözésétől, 1896-tól  1933-ig keretet adtak a hétköznapjainak. A másikban pedig azokat a vendéglátóhelyeket, amelyeket szeretett, törzsvendégként látogatott, és műveiben is megörökített.

A programokon való részvétel és a kiállítások látogatása ezen a napon ingyenes.

A Tavasz a Krúdy-negyedben további programjaiért kattintson a képre!

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
1036 Budapest, 
Korona tér 1.
(volt Dugovics Titusz tér)
Tel.:375-62-49
Fax.:269-54-28
e-mail: mkvm@iif.hu

Megközelíthető a 206-os és a 86-os busszal (Kiscelli u.), az 1-es villamossal és az 5-ös hévvel (Szentlélek tér)
Fenntartó intézmény: