Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
Kultea


OH YEAH DAY – A KLASSZIKUS JAZZ VILÁGNAPJA 2017
A kecskeméti JAZZFŐVÁROS fesztivál kísérőprogramja
2017-08-06

2017. augusztus 6., vasárnap, 19 órától

Ünnepelje velünk együtt Louis Armstrong születésnapját!

A kecskeméti Bohém Ragtime Jazz Band által indított Oh Yeah mozgalom célja, hogy a klasszikus jazz nemzetközi ünnepévé váljon Louis Armstrong születésnapja, augusztus 4-e. 2011 óta világszerte kilenc országban (Anglia, Ausztrália, Brazília, Hollandia, Németország, Spanyolország, Szlovákia, USA és Magyarország) voltak Oh Yeah Day-koncertek, Texasban Oh Yeah Day Fesztivált is rendeztek.

19 óra: A világ legvirtuózabb bendzsósa: Ken Aoki (Japán)
20 óra: A ragtime királynője:
 Mimi Blais (Kanada) – zongora

 

____________________________________________________

KEN AOKI (J) bj

www.facebook.com/vegavox

Ken Aoki kétségkívül a világ legvirtuózabb bendzsósa. Elképesztő technikáját, érzékeny muzikalitását és állandó jókedvét a kecskeméti közönség már 2013-ban megismerhette. Budapesten most szerepel először. Magyarországi meghívását a Japán Alapítvány támogatja.

 

MIMI BLAIS (CDN) p

www.mimiblais.com

Mimi Blais a ragtime-zene segítségével fedezte fel a benne rejlő sokoldalú tehetséget: egyszemélyben zongorista, szórakoztató előadó, sztorimesélő, kommunikátor, nevelő, színésznő és zeneszerző. Klasszikus képzettségű (hétévesen kezdett zongorázni, a montreali McGill Egyetemen szerzett klasszikus zongoraművészi diplomát). Akármilyen stílusú zenét játszik, lelkesedik érte a közönség és a média egyaránt, Kanadában, az Egyesült Államokban, Európában és legutóbb Argentínában. Nevetést és könnyeket is okozni képes kiemelkedő tehetségű zongorista. A zenéje a közönséghez szól, beszél, törődik, csiklandoz, elbűvöl, elkábít és meglep. Megérinti a lelket...

 

 

____________________________________________________

MI AZ AZ „OH YEAH”?

Az Oh Yeah az élet igenlését jelenti: az az érzés, amikor kiszakad belőlünk egy „Oh Yeah” ...elismerésünk jeleként, egy jó koncerten, egy jó ital vagy egy csodálatos nő láttán. Az Oh Yeah életérzés a szabadság zenéjén, a jazzen keresztül törhetett fel először szabadon és terjedt el világszerte. Élje át mindenki ezt az érzést a Louis Armstrong születésének évfordulójához, augusztus 4-éhez legközelebb eső hétvégén! Oh yeah!

MIÉRT A KLASSZIKUS JAZZ?

Az Oh Yeah az életigenlés esszenciája. Az életöröm végtelenül egyszerű, a világon mindenki számára érthető megnyilvánulása, ami a legtöbbek szemében a klasszikus jazz királyához, Louis Armstronghoz kötődik. Ő volt az, aki ezt az egyszerű, mégis kifejező szókapcsolatot rendszeresen használta zenéjében. Az Oh Yeah-érzés az, ami elfeledteti az emberrel a hétköznapi gondokat. Az Armstrong-féle életöröm azóta sem változott, s noha minden zenei műfajnak megvan a maga „Oh Yeah”-je, a klasszikus jazz az egyetlen, aminek lényege máig változatlanul él. És ebből az Oh Yeah-ből tört felszínre később a blues, a rhythm and blues, a rock’n’roll, a rockabilly, a funky, innen ered Elvis, a Beatles és a hippi-korszak. Ez az az érzés, ami örökké velünk lesz, amire mindig vágyni fogunk, zenével, vagy anélkül. Akkor is, ha esetleg nem tudjuk, hogy a forrás a klasszikus jazz, Louis Armstrong.

 

____________________________________________________

 A BELÉPÉS DÍJTALAN!

A férőhelyek korlátozott száma miatt érdemes a koncertek előtt fél órával megjelenni a helyszínen. A helyek elfoglalása érkezési sorrendben történik. Maximális befogadóképesség: 70 fő.

Információ: Grünvald Barbara; grunvald.barbara.mkvm@gmail.com; 1-375-6249 

 

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREK:

 
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
1036 Budapest, 
Korona tér 1.
(volt Dugovics Titusz tér)
Tel.:375-62-49
Fax.:269-54-28
e-mail: mkvm@iif.hu

Megközelíthető a 206-os és a 86-os busszal (Kiscelli u.), az 1-es villamossal és az 5-ös hévvel (Szentlélek tér)
Fenntartó intézmény: