Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
Kultea


Játékfesztivál
program
2017-10-07

2017. október 7., szombat, 10.00-18.00

Egész napos játékfesztivált rendezünk a homoludens.hu Egyesülettel együttműködésben, 5-99 éves játékosok számára. 2017 tavaszán indult kötös társasjáték klubunk, a fesztivál hagyományteremtő jelleggel a klub őszi idényének indulása is egyben.

Több mint 50 féle játék: nagyon izgalmas, különleges stratégiai, logikai, nyelvi, kvíz játék, gyerekeknek készségfejlesztő, építő játékok és a 80-as 90-es évek retro játékai próbálhatók ki a nap folyamán. A játékok között nemzetközi és magyar játékdíjasok is vannak. A homoludens.hu Egyesület játékmesterei segítenek az asztaloknál a szabályok gyors elsajátításában.

Aki játszik, az nyerhet: kétszer tartunk a nap folyamán ajándéksorsolást.

Szeretnél versenyezni? Akár a helyszínen megismerhetők a játékok szabályai, egy kis gyakorlás után máris indulhat a verseny! Lesz a remek Bioblo építőjáték, aminél csak a fantáziádra van bízva, mit építesz, Vigyáz(z)6! kártyajáték, a klasszikus 9-9 bábos malom játék, papírrepülő reptetés (10 féle modellt tanítunk, de a jól bevált saját modelleddel is indulhatsz). Ezek mindegyike vidám játék lesz inkább, nem verseny, mert a cél persze az, hogy jól érezze mindenki magát és sok-sok új játékot próbálhasson ki a nap folyamán.

Ki szeretnéd nyújtóztatni a lábaidat? Akkor próbáld ki a dobójátékainkat az udvaron (rossz idő esetén a pincében), a sportosabbak pedig csocsózhatnak. Aki nem csak játszana, hanem készíteni is szeretne valamit, amit hazavihet, azokat kézműves játékok készítése és papírhajtogatás várja. Még csocsóasztal is lesz!

Akár hozod a barátaidat, családodat, akár itt szerzel új játszótársakat, biztosak vagyunk abban, hogy jó hangulatban telnek majd az órák. Szeretettel várjuk az 5-99 éves játékosokat!

Ha megtetszett a sok-sok játék és a vidám hangulat, akkor várunk a Játékfesztivál után is a múzeumban, legközelebb október 18-én, 17-20 óra között, a társasjáték klubban.

 

A programokon múzeumi belépő váltásával lehet részt venni. III. kerületi lakosok számára ingyenes a belépés.
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
1036 Budapest, 
Korona tér 1.
(volt Dugovics Titusz tér)
Tel.:375-62-49
Fax.:269-54-28
e-mail: mkvm@iif.hu

Megközelíthető a 206-os és a 86-os busszal (Kiscelli u.), az 1-es villamossal és az 5-ös hévvel (Szentlélek tér)
Fenntartó intézmény: